Αντιφασιστική συγκέντρωση 8.30 το πρωί, Εφετείο Αθήνας (Λ.Αλεξάνδρας) την Παρασκευή 7 Οκτώβρη: Δύο χρόνια από την ιστορική καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή, καταθέτει η Μάγδα Φύσσα


 

Ανακοίνωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας

 

Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στη δίκη ΧΑ λίγες δεκάδες οπαδών του ναζί Κασιδιάρη και του Λαγού συγκεντρώθηκαν και τους χειροκρότησαν. Καταγγέλλουμε τις φραστικές επιθέσεις καθώς και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς τόσο αυτών όσο και του συνηγόρου του Λαγού γνωστού δηλωμένου φασίστα Κώστα Πλεύρη.

Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση της αστυνομίας να προσπαθεί να αποτρέψει με ψέματα περί κεκαλυμμένης χωρητικότητας αντιφασίστες να εισέλθουν μαζικά στην αίθουσα. Οι προκλήσεις των φασιστών προς τη Μάγδα Φύσσα και τους φίλους του Παύλου δεν πέρασαν. Στην λήξη της διαδικασίας φωνάχτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα ενώ η μόνη συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο ήταν αντιφασιστική!

 

Στις 7 Οκτώβρη, συμπληρώνονται ακριβώς 2 χρόνια από την ιστορική μέρα που δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, σωματεία, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες συγκεντρωθήκαμε κι ακούσαμε την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

 

Έτσι πρέπει να ολοκληρωθεί και η δική σε δεύτερο βαθμό. Να ακουστεί ότι η ΧΑ αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Και αυτό δε θα το αφήσουμε στην τύχη του. Η κοινωνία, οι δικηγόροι-υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών καθώς και το μαχητικό και ενωτικό αντιφασιστικό κίνημα θα είναι εκεί να το επιβάλλουν. Στο πλάι της Μάγδας Φύσσα και του Αμπουζιντ Εμπαρακ, δίπλα στους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας.

 

Να στείλουμε τους φασίστες, την κυβέρνηση της ΝΔ και το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει ως χρήσιμες εφεδρείες του στα σκουπίδια! Αυτό το καθήκον μη εφησυχασμού μας θύμισε άλλωστε και η πρωτιά της ακροδεξιάς Μελόνι στη γειτονική Ιταλία.

 

Την Παρασκευή, στην επέτειο 2 χρόνων από την καταδίκη και τη μέρα που θα καταθέτει η Μάγδα Φύσσα, καλούμε όλες κι όλους σε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση 8.30 στο Εφετείο στη Λ Αλεξάνδρας.

Σχόλια