Λουκέτο στα Public- Λουκέτο σε 11 οικογένειες. Ή με τις αλυσίδες (καταστημάτων)ή στα όπλα



Στον Καπιταλισμό όλα είναι ηθικά, όταν το κράτος τα κρίνει νόμιμα. Μετά το Αγρίνιο έκλεισαν και στο Άργος τα υποκαταστήματά τους τα Public και θα ακολουθήσουν σε πανελλαδικό επίπεδο και άλλα υποκαταστήματα ακόμα και μέσα στην Αττική. Αιτία το ιντερνετικό εμπόριο μέσα από το οποίο προσανατολίζεται να λειτουργήσει η εταιρία μειώνοντας στο ελάχιστο τους εργαζόμενούς της σε πανελλαδικό επίπεδο.

Λίγες μέρες πριν την εφαρμογή των αυξήσεων σε κατώτερους μισθούς, ο Καπιταλισμός διαβλέποντας μελλοντικές απώλειες από τον καταμερισμό των κερδών κλείνει ακόμα και κερδοφόρες μέχρι σήμερα επιχειρήσεις.

Τα Public δείχνουν τον δρόμο απολύσεων και σε άλλες επιχειρήσεις. Το κόστος δεν είναι μόνο η απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά το στύψιμο των εργαζόμενων και οι αυξήσεις των κερδών των καπιταλιστών, με περεταίρω επίδραση και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο, πέρα από τις χαμηλές παροχές στους όποιους εργαζόμενους σ αυτό και σε συνδυασμό με την τεχνική νοημοσύνη που χρησιμοποιείται ήδη στον τομέα υποδοχής της παραγγελίας καθώς και της αποστολής της, δημιουργεί νέα δεδομένα στον εργασιακό χώρο και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Αποξένωση στη Δουλειά=Αποξένωση στη Ζωή

Προϋπόθεση για τις αυξήσεις των κερδών είναι η διάσπαση της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων. Τα κροκοδείλια δάκρυα των υπευθύνων και οι όποιες αποζημιώσεις των εργαζομένων δεν θα πρέπει να τους κάνουν να δεχτούν με απάθεια την μοίρα τους. Το μέτωπο των εργαζομένων με σχέσεις εξαρτημένης εργασίας θα πρέπει να διευρυνθεί και η ενότητά τους να σφυρηλατηθεί μέσα από αγώνες. Ότι συμβαίνει σήμερα στα Public αύριο θα συμβεί στην επόμενη Αλυσίδα καταστημάτων βάζοντας τους εργαζόμενους μπροστά στο Δίλημμα: «Ή με τις αλυσίδες ή στα όπλα».

Όπλο των εργαζομένων είναι και οι απεργίες διαρκείας.

Όπλο των καταναλωτών είναι το μποϋκοτάζ κάθε εταιρίας που προβαίνει σε απολύσεις.

Αυτοί έδειξαν τα δόντια τους και έστειλαν στον στο ταμείο ανεργίας 11 οικογένειες του Άργους σήμερα, της Κορίνθου αύριο, της Ελλάδας όλης  μεθαύριο.

«Ή με τις αλυσίδες ή στα όπλα»

Αναρχική Συνέλευση Άργους LUPUS

lupus@espiv.net

 

Σχόλια