Το κράτος γεννά την βία και εκκολάπτει τον φασισμό- Οι μαύρες μέρες του Άργους

 Παρακολουθούμε εδώ και μέρες τα συμβάντα στο Άργος με το καρτέρι θανάτου σε Ρουμάνο ελαιοχρωματιστή και την ομάδα χούλιγκανς και φασιστών να συγκρούεται πρώτα με Αιγυπτίους και μετά με τον Ρουμάνο. Μας είναι αδιάφορο αν τα κίνητρα των γκανκστερικών συγκρούσεων ήταν για τα μάτια της Κόρης του Ρουμάνου ή για τα κινητά τηλέφωνα ή για οποιαδήποτε αρλούμπα σκαρφιστούν οι δικηγόροι για να ελαφρύνουν την θέση των πελατών τους. Ούτε η συγκεκριμένη βία έχει ταξικό πρόσφυμα, όπως έτρεξαν κάποιοι φασαίοι να αποδώσουν.

Ρατσιστικά χαρακτηριστικά μπορεί να έχει. Φασιστικό χρώμα μπορεί να έχει, αλλά που την είδαν την πάλη των τάξεων; Ας έρθουν λοιπόν στα συγκαλά τους γιατί το πρόβλημα προέρχεται μεν από τον καπιταλιστικό καταμερισμό εργασίας, προέρχεται από τις φασιστικές δομές λειτουργίας διαφόρων ομάδων, όμως δεν αντικατοπτρίζει την πάλη των τάξεων. Εδώ έχει να κάνει κανείς με τυφλή βία, που εκφράζεται με μεγαλύτερη ευκολία απέναντι σε άτομα που δεν ανήκουν σε ισχυρή κοινωνική ομάδα. 


Ποιος να νοιαστεί γι έναν Αιγύπτιο ή έναν Ρουμάνο, άγνωστο και μακριά από την χώρα του;

Το εύκολο θύμα όμως μπορεί να αποτελέσει σημείο αναγνώρισης μέσα σε μια ομάδα.  Η ωμή βία αποτελεί μέτρο αναγνώρισης, σε πολλούς χώρους ιδίως αθλητικούς. Ο φασισμός έχει βάλει τα πλοκάμια του σε πολλούς χώρους, πέρα από τις πολιτικές του οργανώσεις και το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται εύκολα όπου υπάρχει τυφλή βία, μέχρι να την καθοδηγήσει κατά των κατακτημένων ελευθεριών της κοινωνίας. Δεν σταματά όμως εκεί, αλλά περιβάλει την δράση του με «πατριωτισμό», κρύβοντας τον ενδοτισμό τους στους εκάστοτε κατακτητές.

Δεν είναι τυχαίο που άτομα που συμμετείχαν στην κακοποίηση του Ρουμάνου ανήκαν στην ίδια πολιτική οργάνωση που πριν λίγο καιρό επιζητούσε την συνεργασία με τον Δήμο Άργους- Μυκηνών για «πατριωτική εκδήλωση στους Μύλους» προς τιμή του Μακρυγιάννη.

Δεν είναι τυχαίο, ότι απευθύνθηκαν στους «Ηρακλειδείς Μακεδονομάχους».  Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όπως και η τυφλή βία, κάθε άλλο από τυχαία είναι. Είναι γέννημα θρέμμα του πολιτικού συστήματος, όπως κάθε βία που γεννάται από τις κοινωνικές αντιθέσεις. Με την ανεργία ειδικά στους νέους να καλπάζει, μπορεί να φανταστεί κανείς το ξέσπασμα της οργής τους κατά των υπευθύνων, κομμάτων και κυβερνήσεων; Θα επέφερε κοινωνική αναταραχή και κλίμα αβεβαιότητας για επένδυση κερδών. Όταν όμως αυτή κατευθύνεται τυφλά προς τους ομοίους της, τις κοινωνικές ομάδες που θα έπρεπε να είναι σύμμαχοι ενάντια στον καπιταλισμό, τότε μετατρέπεται σε τυφλή αφού δεν βλέπει τα αίτια που την γέννησαν και οδηγεί στην εκτόνωση των κοινωνικών αντιθέσεων.

Τα συμβάντα στο Άργος θα πρέπει να μας προβληματίσουν ιδιαίτερα, αφού δεν είναι ούτε τα πρώτα, ούτε τυχαία. Αν ανατρέξει λίγο η ο νους, θα συναντήσει τον ανεξήγητο γρονθοκόπημα που οδήγησε σε θάνατο τον Τάκη 53 ετών στο κέντρο του Άργους, ένα άκακο άτομο, που ζούσε στον κόσμο του χωρίς να ενοχλεί κανένα. Το σκότωσαν για να κάνουν πλάκα, άσχετα αν άφησε την πνοή του στο νοσοκομείο.

Πόσο αποξενωμένος μπορείς να είσαι από την κοινωνία, πόσο αποκτηνωμένος που να αφαιρείς για πλάκα ή για επιβολή και αναγνώριση ανθρώπινες ζωές;

Ως Αναρχική Συνέλευση, θα μπορούσαμε εύκολα να χρεώσουμε σε κάποιους τους θανάτους και τις απόπειρές δολοφονίας ή τα μπούλινγκ σε αναπήρους και σε κορίτσια, όμως δεν θα ήταν πολιτικά κορέκτ να αφήσουμε απ έξω αυτόν που όπλισε τα χέρια των δραστών και εκείνον που ελέγχει το μυαλό τους, το Κράτος σε όλες του τις εκφάνσεις, σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης, από τους Δήμους έως την Βουλή και την Κυβέρνηση.

Καμιά βία δεν θα μείνει αναπάντητη

Για την Κοινωνική Επανάσταση και  την Αναρχία

ΑΣΑ LUPUS

lupus@espiv.net

Σχόλια