`Nothing, it's the revolution.'

 


′′ Οι ανταρσιστές έσπευσαν προς τα ράφια των όπλων, και άρπαξαν όπλα και ξιφολόγχες. Εξήντα οπλισμένοι άνδρες ανέβηκαν στο κατάστρωμα. Οι ανώτεροι αξιωματικοί έφυγαν. Ένας καπετάνιος της κορβέτ προσπάθησε να βγει από την καμπίνα του, ένας ναυτικός ισοπέδωσε το όπλο του στο στήθος του και τον διέταξε να επιστρέψει μέσα. Μουρμούρισε ο αξιωματικός: ′′ Τι συμβαίνει?"

' Τίποτα, είναι η επανάσταση. ′′

Η Επανάσταση της Μαύρης Θάλασσας

19 Απριλίου 1919. Γαλλικά αναρχικά μέλη του πληρώματος της Γαλλίας υποκινούν ανταρσία κοντά στη Σεβαστόπολη στη Μαύρη Θάλασσα, αρνούμενοι να βοηθήσουν τον πόλεμο που διεξάγεται από τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις στη Ρωσική Επανάσταση. Με πρωτοβουλία ενός μηχανικού μηχανικού μηχανικού που ονομάζεται Vinciguerra, είχαν αναπτύξει μια μυστική βιβλιοθήκη βιβλίων και φυλλαδίων, και έλαβαν αντιπολεμικά και αναρχικά χαρτιά από τη Γαλλία. Είχαν πετύχει να ασκήσουν επιρροή στην πλειοψηφία του 1200 άνδρα πληρώματος του θωρηκτού ′′ Γαλλία ′′ και της ανταρσίας.



Εικόνες: Γάλλοι αναρχικοί ναυτικοί του θωρηκτού 'Γαλλία'.

Ημέρα που εισέβαλαν οι ΗΠΑ στη Ρωσία. Στα τέλη του 1918, καθώς ο Α ' Παγκόσμιος Πόλεμος έφτασε σε ένα κοντινό στο Δυτικό Μέτωπο, χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα επανατοποθετήθηκαν ξαφνικά στην απομακρυσμένη τούνδρα της Βόρειας Ρωσίας. Η εκπληκτική τους οδηγία εκδόθηκε για να βοηθήσει τους Βρετανούς και τους Γάλλους σε σύγκρουση με τον Ρωσικό Κόκκινο Στρατό, το νεοσύστατο επαναστατικό κομμουνιστικό σώμα που είχε μεγαλώσει μετά την επανάσταση στη Ρωσία. Καθώς ο εμφύλιος πόλεμος κυρίευσε τη χώρα, οι Αμερικανοί στρατιώτες περίμεναν τον σκληρό χειμώνα με φόβο και σύγχυση για το τι θα ακολουθούσε όταν το παγωμένο τοπίο ξεπάγωσε...: https://www.youtube.com/watch?v=SnRy_STMYbc...

Περαιτέρω πληροφορίες για την ανταρσία εδώ: https://libcom.org/his.../black-sea-revolt-tico-jossifort...

Σχόλια