Να μην γίνουν τα πανεπιστήμια «η μεγάλη των μπάτσων σχολή»

Δεν είναι τυχαίο που όλες οι εξεγέρσεις στην Δύση τα τελευταία 60 χρόνια, οφείλονται στη σπουδάζουσα νεολαία. Ο Μάης του 68 ή το Πολυτεχνείο του 73 δείχνουν πως ο χώρος σπουδών εκκολάπτει και τις ιδέες που θέτουν σε κίνδυνο το εκάστοτε πολιτικό σύστημα. Η γνώση είναι εχθρός όσο δεν είναι ενταγμένη στην υπηρεσία του κρατικού συστήματος, είτε πρόκειται για καπιταλιστικό είτε για κομμουνιστικό σύστημα. Το 1966 στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας οι πανεπιστημιακοί διαπομπεύονταν με την ταμπέλα «Είμαι διανοούμενος, είμαι εχθρός του κόμματος».



Από την εποχή του Ιερατείου της Αιγύπτου μέχρι τις μέρες μας οι γνώσεις και οι επιστήμες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι υπό τον έλεγχο των κρατούντων. Στη χώρα που δήθεν γεννήθηκε η δημοκρατία, οι σχολές είναι περιφραγμένες με κάγκελα, στις εισόδους τους θα πραγματοποιείται έλεγχος των φοιτητών που θα μπαινοβγαίνουν και αστυνομικά σώματα θα πετάνε έξω «όποιον δεν συνεμορφώθει με τας υποδείξεις».

Τι είναι όμως αυτό που φοβούνται οι κρατούντες; Θα ειπωθούν διάφορα από τους θιασώτες της βίας και της καταστολής, περί μικροπωλητών, ναρκωτικά κλπ. Κανένα από όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα υπερμεγεθυμένο ψέμα, που ωχριά μπρος από την ανάμειξη μπάτσων σε εμπόριο ναρκωτικών, δολοφονία συζύγων, κακοποίηση ατόμων, μίζες για παράνομο εμπόριο σε τέτοιο βαθμό που θα έπρεπε να κλείσει κανείς όλα τα αστυνομικά τμήματα.

Ο πραγματικός λόγος που θέλουν την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων είναι ο έλεγχος της γνώσης και η αποκλειστεί εκμετάλλευσή της για την διαιώνιση ότι πιο βάρβαρου συστήματος έχει γεννήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του Καπιταλισμού.

Ως Αναρχικοί απορρίπτουμε κάθε μορφή αστυνόμευσης και στοχεύουμε στο να πέσουν τα κάγκελα που μετατρέπουν τις σχολές σε στάνες.

Στηρίζουμε τα αιτήματα του ακαδημαϊκού προλεταριάτου
Ελεύθερη γνώση για όλους


Αναρχική Συσπείρωση Άργους LUPUS

Σχόλια