Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν φταίει ο γιατρός, φταίει το motocross – Κάτω τα χέρια από τους τρεις εργαζόμενους του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»

Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

Σε μια περίοδο πανδημίας που απαριθμούμε κατά μέσω όρο 100 νεκρούς τη μέρα, μας ζητούν να πανηγυρίσουμε για το ότι είμαστε σε καλύτερη βαθμολογία σε σχέση με το Βέλγιο όσον αφορά τα κρούσματα και τις απώλειες, ο πρωθυπουργός της χώρας κάνει motocross παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα που τηρεί όλος ο υπόλοιπος κόσμος, και τώρα ήρθε και έκατσε σαν κερασάκι η είδηση ότι διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. από την διοικήτρια του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Όλγα Μπαλαούρα για τρεις χειροκροτημένους «ήρωες» που νόσησαν από κορωναϊό. Πρόκειται για δυο ειδικευμένους γιατρούς και ένα επιμελητή. Έτσι με αυτόν το θρασύτατο τρόπο η διοίκηση του νοσοκομείου και κατά συνέπεια η κυβέρνηση μετατρέπει τους «ήρωες» σε εξιλαστήρια θύματα, μεταφέροντας τους, την ευθύνη για το πώς, πού και γιατί νόσησαν

Στα νοσοκομεία όλης της χώρας ο εξοπλισμός δίνετε με το σταγονόμετρο. Το υγειονομικό προσωπικό καλείται από μόνο του να καλύψει τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε έμψυχο δυναμικό. Οι υπάλληλοι των νοσοκομείων χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσουν στους χώρους εργασίας τους. Αλήθεια χρειάζεται να πούμε άλλο πιθανό σημείο που μπορεί να κόλλησαν μιας και αποκλείεται και οι τρείς να κάνουν motocross στην Πάρνηθα. Να σημειωθεί ότι η Ε.Δ.Ε. έχει μορφή express, καθώς τους έχουν σταλεί ραβασάκια με προθεσμία μιας μέρας για να απολογηθούν. Το θράσος πραγματικά, δεν έχει όρια!!! Η συγκεκριμένη διοίκηση έχει δείξει στο παρελθόν τις προθέσεις της, κάνοντας προσωπικές επιθέσεις εναντίον όποιου εργαζόμενου διεκδικεί δικαιώματα. Η ίδια διοίκηση οφείλει να απολογηθεί, για το πρόσφατο κλείσιμο της Α’ Ογκολογικής  Κλινικής και τις συνέπειές του στους καρκινοπαθείς, για ενδονοσοκομειακή μεταφορά νοσηλευτικού προσωπικού σε κλινικές με κρούσματα, για να τις κρατήσει ανοιχτές, για την τραγική υποστελέχωση και για το ότι δεν κάνει τεστ για covid-19 όπως οφείλει.

Το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου κήρυξε απεργία για τις 15 Δεκέμβρη με αίτημα να αφήσει η διοίκηση τα ξερά της από του εργαζόμενους, καθώς και ενάντια στον προϋπολγισμό του 2021 που μέσα στη μέση της πανδημίας αφαιρεί κονδύλια από τη δημόσια υγεία . Στηρίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία και με τη σειρά μας ζητάμε:

  • Να μην επιτραπεί καμία Ε.Δ.Ε. στους τρεις υγειονομικούς
  • Να τιμωρήσουμε τους υπαίτιου για τη κατάσταση των νοσοκομείων
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα σε ότι έχουμε ανάγκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας
  • Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά
  • Μονιμοποίηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας
  • Αυξήσεις μισθών
  • Κάλυψη υλικοτεχνικών υποδομών – μέτρα ασφαλείας
  • Δωρεάν τεστ για όλους/ες
  • Δωρεάν Υγεία για όλους

Σχόλια