Ούτε μυστήριο, ούτε παθολογικά αίτια ούτε τραγωδία: Είναι κρατική δολοφονία.



Εξέγερση στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας, μετά από το θάνατο κρατούμενης στην Ε πτέρυγα, που βρέθηκε νεκρή το πρωί. Η κρατούμενη τις προηγούμενες ημέρες είχε πυρετό δύσπνοια και πολύ βήχα, αλλά δεν την μετέφεραν σε νοσοκομείο και της χορηγούσαν μόνο Depon.
Μαζί της στο θάλαμο βρίσκονταν ακόμη 14 γυναίκες, που καταγγέλλουν ότι, χτύπαγαν την πόρτα του κελιού τους, καλώντας σε βοήθεια, χωρίς να αναταποκριθεί κανείς.

Η εξέγερση που ξεκίνησε από μία πτέρυγα έχει επεκταθεί σε όλη τη φυλακή.

Συγκρατούμενή της στον ίδιο θάλαμο δήλωσε, "η 35χρονη έβηχε πολύ, είχε πυρετό, πόναγαν τα κόκκαλά της και εμφάνισε δύσπνοια. Μας είπαν ότι, είχε ίωση. Και τώρα μας λένε ότι,πέθανε από την καρδιά της. Φοβόμαστε ότι, εάν είχε κορωνοιό έχουμε κολλήσει όλες. Δεν μας έδωσαν ούτε αντισηπτικά, ούτε γάντια. Λίγη χλωρίνη μόνο σε ένα μπουκάλι νερού. Είμαστε στο έλεος του θεού. Βοηθήστε μας. Στη Θήβα υπάρχουν και κρατούμενες μωρομάνες, με παιδάκια μέχρι 3 ετών. Βοηθήστε μας".

Η Πόλα Ρούπα, που κρατείται στη Γ' πτέρυγα των Φυλακών Ελαιώνα Θήβας κατήγγειλε ότι, πριν από περίπου ένα μήνα πέθανε κι άλλη γυναίκα εκεί και τόνισε: «Παρά τις υποσχέσεις, γιά αποσυμφόρηση των φυλακών,λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Tα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Οχι θανατοποινίτισες».

Σχόλια