ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΟΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΑΠΙΟ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ


ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΟΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΑΠΙΟ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ

Σε ένα κόσμο συμβιβασμένο η Αναρχία αποτελεί την μοναδική απάντηση.
Οι επιθέσεις της σπείρας μπάτσων του Χρυσοχοΐδη στους κοινωνικούς χώρους των καταλήψεων, στον χώρο των Εξαρχείων και μέσα στα πανεπιστήμια, αποκαλύπτει πως ο μοναδικός χώρος που έχει πραγματικό λόγο να αντιστέκεται και να μάχεται είναι ο Αναρχικός. Η αφομοιωτική ικανότητα του καπιταλισμού έχει ήδη απορροφήσει οτιδήποτε κοινωνικό ευαγγελιζόταν η κοινοβουλευτική Αριστερά και ο οικονομισμός της αποτέλεσε γέφυρα συμβιβασμού της και ακύρωσης των όποιων οραμάτων της. Κτήρια εγκαταλειμμένα από κράτος και ιδιώτες έγιναν χώροι φιλοξενίας για κάθε άστεγο, κάθε κατατρεγμένο αυτού του κόσμου. Έγιναν σχολείο για τους αδύναμους και κέντρο διατήρησης της φλόγας που καίει μέσα στην καρδιά του κάθε ανθρώπου που βλέπει ακόμα την φτώχεια πίσω από τις λαμπερές βιτρίνες του καταναλωτισμού και της αφαίμαξης της τελευταίας ρανίδας εργασιακού ιδρώτα.
Οι καταλήψεις, όαση στην καπιταλιστική ζούγκλα, αποτελούν τόπους μόρφωσης και συλλογικής εργασίας σε όσους συμμετέχουν και παραμένουν ανοικτές σε κάθε πολίτη που θα ήθελε να κάνει την υπέρβαση από τον ασφυκτικό κλοιό της απομόνωσης και του ατομικισμού στην κοινωνικότητα της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας. Σε όλη την χώρα καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι αποτελούν μοναδική ελπίδα στην βαρβαρότητα, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την πραγματική ελευθερία του ανθρώπου και αυτό είναι που ενοχλεί. Δεν τους ενοχλούν οι μολότοφ, δεν τους ενοχλούν οι καταλήψεις και τα στέκια, τους ενοχλεί η φλόγα της ελευθερίας που δεν σβήνει, δεν υποτάσσεται, δεν καταστέλλεται. Στέλνουν τους μπάτσους να καταστείλουν κάθε ελευθερία την ίδια ώρα που τα ΜΜΕ, προσβάλουν ακόμα και την όσο νοημοσύνη έχει απομείνει στους τηλεθεατές, τους μιλώντας για ναρκέμπορους, για μικροπωλητές  που απειλούν την οικονομία! και για μπαχαλάκιδες, δημιουργούν τις προϋποθέσεις να πεταχτούν στον δρόμο μανάδες με μωρά, άστεγοι και καταληψίες για την δήθεν αξιοποίηση των ίδιων κτηρίων που κράτος και ιδιώτες τα είχαν αφήσει να καταρρέουν.
Χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ προκειμένου να νομιμοποιήσουν την βία στα μάτια των μικροαστών, για να καταργήσουν την Ασυλία στις απόψεις, στις ιδέες, στις κοσμοαντιλήψεις και να μας καναλιζάρουν όλους στην δουλικότητα, που χρειάζεται η παραγωγική διαδικασία τους προκειμένου να επιταχύνει την συσσώρευση του πλούτου στα χέρια των λίγων.
Αποκρύβουν βέβαια τον αγώνα Αναρχικών και Αντιεξουσιαστών για να απαλλαγούν τα Εξάρχεια από τους εμπόρους των ναρκωτικών και τους επαναφέρουν από την πίσω πόρτα. Ναρκωτικά και καταστολή πάνε μαζί.  Αποκρύβουν τον αγώνα των Αναρχικών ενάντια στην ταξική παιδία και κατασκευάζουν τα διεστραμμένα μυαλά τους, γιάφκες τους χώρους διακίνησης ιδεών.
Το ζήσαμε με τους Ινδιάνους και τους Νέγρους της Αμερικής, το ζήσαμε και το ζούμε και εδώ. Δεν θα το πετύχουν όμως, όσους κι αν από μας θελήσουν να συλλάβουν. Όσους κι αν  βαρύνουν με ανυπόστατες κατηγορίες, όσους τρομονόμους και αν φτιάξουν, άλλοι τόσοι και περισσότεροι θα ξεπετάγονται από το σπόρο που σπείραμε, της αντίστασης, της αλληλεγγύης, της Αναρχίας. Είμαστε ήδη νικητές της ηθικής σας, θα είμαστε και νικητές της κάθε προσπάθειας να μας εντάξετε στα σκατά που παράγει η κοινωνία σας.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Α.Σ.Α. LUPUS
(lupus@espiv.net) 









Σχόλια