Στον Γαλαξία των κατατρεγμένων


Από τον Νοέμβριο του 2018 πάνω από 450 πρόσφυγες εκ των οποίων 200 παιδιά φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Galaxy του Πορτοχελίου. Μπορεί εκ πρώτης όψεως οι συνθήκες διαβίωσης να είναι καλύτερες απ ότι σε άλλα χοτ σποτ προσφύγων όμως η έλλειψη ιατρικής φροντίδας και μόρφωσης στα παιδιά τους οδήγησε μεταξύ άλλων να διαδηλώσουν ειρηνικά φωνάζοντας πως δεν περνούν καλά.
Σε τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα περί τις 12.30 το μεσημέρι στο Πορτοχέλι, μια υπερήλικη οδηγός, 90 ετών, παρέσυρε με το αυτοκίνητό της και σκότωσε ένα παιδάκι 4 ετών από την Λιβυή, έξω από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας», κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Γνωρίζοντας πως ο χρόνος όλων μας είναι περιορισμένος, ο Ελευθεριακός χώρος Άργους προτείνει στους συντρόφους και σε όποιον άλλο έχει διάθεση, το καλοκαίρι να το περάσουμε μαζί τους, κατασκηνώνοντας στην παραλία μπρος από το ξενοδοχείο που τους φιλοξενεί και προσφέροντάς τους υπηρεσίας στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Χρειαζόμαστε επομένως Γιατρούς και νοσηλευτές για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις των προσφύγων καθώς και εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας, κυρίως φιλόλογους για την εκμάθηση ελληνικών.
Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στείλτε μήνυμα στο τηλέφωνο του Ελευθεριακού χώρου Άργους  6940077776, για ποιο διάστημα μπορείτε και τι μπορείτε να προσφέρετε στην υγεία ή στην εκπαίδευση μικρών και μεγάλων.
 https://www.facebook.com/pro.dealer.7/videos/10215431924403733/

Σχόλια