Απάντηση στα αποκαΐδια του μίσους και του διχασμού


Φατός Ρόσα: ¨Εγώ ο Λαθρομετανάστης¨
Την ίδια ώρα που οι ανιστόρητοι έβγαζαν εθνικιστικές κορόνες και δίχαζαν για μια ακόμα φορά τους πολίτες του δήμου Άργους χωρίζοντάς τους σε προδότες και σούπερ πατριώτες, από το εργατικό κέντρο του Άργους ακουγόταν η φωνή της αλήθειας και της ανθρωπιάς, καταργώντας σχηματικά τα σύνορα και ενώνοντας τους ανθρώπους.
Παρουσία ενός αλβανού συγγραφέα που ζει στην χώρα μας ζήσαμε κοντά στα δικά του β
ιώματα για να αποφύγει την φτώχεια και την πείνα, τα βιώματα των παππούδων μας όταν μετανάστευαν στην Αμερική και τα βιώματα των πατέρων μας όταν μετανάστευαν στην Γερμανία ή την Αυστραλία.

Ο Φατός Ρόσα, ένας άνθρωπος ανάμεσά μας έζησε με τον δικό του τρόπο την εκμετάλλευση τόσο από έλληνες όσο και από τους ομοεθνείς του. Για πρώτη φορά η βιβλιοθήκη του Ελευθεριακού χώρου Άργους Δ. Μάτσαλης, σε ανοιχτή εκδήλωσή της προσέγγισε την φτώχεια και την εξαθλίωση που αποτελούν τις κύριες αιτίες της μετανάστευσης.
Τόσο η εξιστόρηση των γεγονότων που περιγράφει στο βιβλίο του ο Φατός Ρόσα, όσο και η συζήτηση που ακολούθησε, επέτρεψε στους συμμετέχοντας να συνθέσουν μια άποψη για την μετανάστευση, δίνοντας παράλληλα κουράγιο στην ομάδα της βιβλιοθήκης του Αργείτικου στεκιού να προχωρήσουν σύντομα στην επόμενη βιβλιοπαρουσίαση και συζήτηση, αποδεικνύοντας ότι στο Άργος υπάρχουν σπίθες ελεύθερης σκέψης που μέλλουν να γίνουν φωτιές να διαλύσουν το φασιστικό νεφέλωμα που έχει θρονιαστεί στα κεφάλια όλων μας.

Σχόλια