Γύρισε την πλάτη στις παρελάσεις

78 χρόνια πέρασαν από την στιγμή που ο Ελληνικός Λαός ύψωσε το ανάστημά του ενάντια στον Φασισμό και τον Ναζισμό. Ο Αντιφασιστικός Αγώνας δεν τελείωσε το 1945. Συνεχίζεται και τις μέρες μας πολύ πιο έντονος αφού τα εγγόνια του Χίτλερ εκλέχτηκαν να καθίσουν στην Ελληνική βουλή, δίπλα στους απογόνους των Ράλληδων, των Μπουραντάδων και των προδοτών της συνθήκης της Βάρκιζας.

Η αναβίωση του φασισμού είτε σε μορφή της ωμής βίας με τραμπουκισμούς και δολοφονίες, είτε με την μορφή του ρατσισμού, ενισχύεται από τα ΜΜΕ και τους μηχανισμούς καταστολής του κράτους.
Η σαπίλα των σωμάτων ασφαλείας, με την ανοχή της κυβέρνησης και την ενίσχυση της ΝΔ, ζεύει σε όλη την χώρα, παρά τις δήθεν τιμωρίες για τα διαπραχθέντα εγκλήματα, που μοιάζουν με αρώματα για να καλύψουν την βρώμα της πολιτικής σύφιλης.
Ο Ρουπακιάς, φονιάς του Φύσσα, απολάμβανε το καλοκαίρι τα μπάνια του σε παραλίες της Πελοποννήσου. Οι μπάτσοι αποτελείωναν τον τραυματισμένο και σιδηροδέσμιο Ζακ ή ληστεύουν Πακιστανούς. 
Ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο, λουστράρεται και παρελαύνει για να ενισχύσει δήθεν το «πατριωτικό αίσθημα». Ο πατριωτισμός τους επιβραβεύει τους πρώτους μαθητές δίνοντάς ένα πανί να κυματίζουν αρκεί να μην είναι αλλοδαποί συμπολίτες. Επιβραβεύει τους υποτακτικούς τους εκπαιδευτικού συστήματος, με την ιεράρχησή τους, λες και αυτοί που αντιστάθηκαν στον φασισμό και έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία ήταν οι σημαιοφόροι και οι διμοιρίτες στα σχολεία τους.
Ξεχνά πως ο «ελληνικός» στρατός μετά την κατάρρευση του μετώπου φρόντισε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Άγγλων στην Αφρική ενώ μέρος του εντάχτηκε στον στρατό κατοχής.
Αυτά όμως που δεν ξεχνά η ιστορία, προσπαθεί το Κράτος με τα φερέφωνά του να διαστρεβλώσει. Προσπαθεί να κρατικοποιήσει την νεολαία, βάζοντάς την να παρελαύνει σε μιλιταριστικό στιλ υπό τον ήχο εμβατηρίων. Ο αγώνας κατά του φασισμού δεν τιμάται με φασιστικές φάλαγγες παρελάσεων. Τιμάται με καθημερινό αγώνα, στο σχολείο, στην δουλειά, στην καθημερινότητα κατά του νεοναζισμού, της ξενοφοβίας, της ομοφοβίας, του μπούλιγκ, της υποτίμησης της γυναίκας, της κακοποίησης των παιδιών και της απαξίωσης των μειονοτήτων.

Αρνήσου να μπεις στα καλούπια των παρελάσεων και της ισοπέδωσης της προσωπικότητας
Πέταξε τις στολές της ομοιομορφίας στα μούτρα των στρατόκαυλων
Αγώνα ενάντια στην φασιστικοποίηση της ζωής
Αγώνα ενάντια στο Κράτος
ή Αναρχία ή υποδούλωση
Αναρχική Συνέλευση Άργους LUPUS


Σχόλια