Ποτέ την Κυριακή


Σήμερα το πρωί 14/01, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της συλλογικότητας μας ενάντια στην κατάργηση των κυριακάτικων αργιών αλλά και στον εργασικό μεσαίωνα που μας έχουν επιβάλει ντόπια και ξένα, δεξιά κι αριστερά αφεντικά, βρεθήκαμε μαζί με συντρόφους από την Αναρχική Συνέλευση Άργους "LUPUS" μέσα από τον Συντονισμό Αναρχικών Πελ/νησου στο Mare West λίγο έξω απ το κέντρο της Κορίνθου, αποκλείωντας για μια ώρα τις δυο μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες
NIKE και h&m που βρίσκονται στο άνδρο του καπιταλισμού της περιοχής μας.

Πετάξαμε εκατοντάδες τρικάκια, κλείσαμε με τα πανό τις εισόδους και φωνάξαμε, καθ`όλη τη διάρκεια της παρέμβασης μας, συνθήματα που ζωντάνεψαν για λίγο την γεμάτη θάνατο μιαρή ατμόσφαιρα που αναδύουν οι εμπορικοί καπιταλιστικοί βόθροι.
Οι σεκιούριτοι ειδοποίησαν άμεσα τους μπάτσους και ύστερα από λίγο ενα συμβατικό με δυο ασφαλήτες έκανε την εμφάνιση του, μένοντας σε μακρινή απόσταση.
Να τονίσουμε πως ορισμένοι δεν μπορούν ακόμα να αντιληφθούν ότι η Κυριακή δεν προσφέρεται για ψώνια και πως αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων από τα τέλη του 1800 με θυσίες και αιμα!

Έτσι κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού απηυδησμένοι καταναλωτές θέλοντας να εκτονώσουν την καταναλωτική τους μανία προσέγγισαν τις εισόδους αλλά τους αποτρέψαμε από το να εισέλθουν στα μαγαζιά για όση ώρα διήρκησε η παρέμβαση μας.


Στη συνέχεια, μεταφερθήκαμε στο κέντρο της Κορίνθου περνώντας μέσα απ τον πεζόδρομο της πόλης θέλοντας να δείξουμε ότι μικρά και μεγάλα αφεντικά θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους.

 
ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Σχόλια