Κατά της εξόρυξης βωξίτη στα Γεράνεια Όρη


Η υποδούλωση του περιβάλλοντος στα κέρδη των επιχειρήσεων

Ο οικονομισμός είναι μια πολιτική αντίληψη που διέπει τα οικονομικά συστήματα τόσο του καπιταλισμού όσο και του λεγόμενου, σε όλες τις μορφές τους. Μέσω αυτού δεξιοί και αριστεροί προσμετρούν τα οφέλη για μια κοινωνία δια της εμπορευματοποίησης ακόμα και της φύσης.
Υπό την προστασία του Κράτους και των θεσμών του διαπράττονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της φύσης και του ανθρώπου. Η Ελλάδα έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι τις σημαίνει εκμετάλλευση του περιβάλλοντος, ακόμα κι όταν ανακηρύττε εθνικούς ευεργέτες τους εκμεταλλευτές – εκποιητές του δημόσιου ορυκτού πλούτου, όπως ο Συγγρός.
Ειδικά η Πελοπόννησος βιώνει καθημερινά την λεηλασία της φύσης και τις καταστροφές της.
Το λιγνιτωρυχείο στην Μεγαλόπολη σπέρνει τον καρκίνο σ όλη την περιοχή. Η χωματερές σε Άργος και Ναύπλιο έχουν επεκταθεί τραγικά μολύνοντας τον υπόγειο υδροφορέα.
Του Άργους πλησιάζει να φτάσει σε ύψος τον λόφο της Ασπίδας, ενώ του Ναυπλίου ρυπαίνει καθημερινά την πανέμορφη παραλία της Καραθώνας και το Αργολικό κόλπο.
Η ενεργειακή καπιταλιστική δίψα ζήτημα μετέτρεψε τα βουνά της Αργολίδας σε παραγωγούς ενέργειας διακόπτοντας το πέταμα των πουλιών – διάδρομοι αιώνων για τα μεταναστευτικά πουλιά- και τρομοκρατώντας με την κίνηση και το μέγεθός του οποιοδήποτε άγριο ζώο ζει στην περιοχή. Τα εγκλήματα του καπιταλισμού και των οικονομιστών της αριστεράς δεν σταματούν εδώ. Ξένες εταιρίες επενδύουν φτηνά σε αειφόρο ενέργεια στην Ελλάδα, μεταφέροντας τα μπόνους στις χώρες τους προκειμένου να διατηρήσουν σ αυτές τις ήδη υπάρχουσες ρυπογόνες επιχειρήσεις (μπόνους μεταφοράς ρύπων).
Η Ελλάδα θα μπορούσε με φυσικές πηγές ενέργειας, Αέρας, Ήλιος, θαλάσσια ρεύματα, όχι μόνο να είναι αυτάρκης ενεργειακά αλλά να καλύψει και πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών των χωρών της Ευρώπης. Αντ αυτού βλέπουμε όμως πως εταιρίες επιστρέφουν στην εξόρυξη βωξίτη στην Ελλάδα, παρ όλο που η εγχώρια παραγωγή υπερκαλύπτει της ανάγκες της χώρας και μεγάλο μέρος της εξάγεται συχνά σε ανεπεξέργαστη μορφή.
Η ΔΕΛΦΟΙ - ΔΙΣΤΟΜΟΝ θυγατρική της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς βωξίτη στην Ελλάδα, έβαλε στο μάτι τα κοιτάσματα βωξίτη στα Γεράνεια. Ήδη οι κάτοικοι της Κορινθίας έχουν εναντιωθεί με την ιδέα ότι θα επιφέρει τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα σε μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Η αριστερή Κυβέρνηση του Τσίπρα μέσα από την οικονομίστικη λογική της βλέπει μόνο την επένδυση κι όχι το δάσος. Βλέπει το χρήμα κι όχι την ζωή, ακριβώς όπως έκαναν και τα αστικά κόμματα που υπηρετούσαν το κράτος.
Εμείς ως αναρχικοί βάζοντας πάνω απ όλα την φύση και την ζωή των ανθρώπων χωρίς εκμετάλλευση από κανένα στηρίζουμε τις προσπάθειες των συντρόφων μας στην Κορινθία και των πολιτών της Κορινθίας ενάντια στα σχέδια της κάθε πολυεθνικής, της κάθε κυβέρνησης και του κράτους να λεηλατούν την φύση και τις ζωές μας.

Ενάντια στης φύσης την λεηλασία 
αγώνας για τη γη και την ελευθερία
Αναρχικές/-οι Αργολίδας

Σχόλια