Αθήνα: Δελτίο αντιπληροφόρησης σχετικά με την υπόθεση του 16χρονου Κ. Μπ.



Δελτίο αντιπληροφόρησης  σχετικά με την υπόθεση του 16χρονου Κ. Μπ.
Στις 16 Σεπτεμβρίου,  ημέρα των αντιφασιστικών διαδηλώσεων σε Κερατσίνι και Αθήνα , για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσααπό τους νεοναζί της  Χρυσής  Αυγής , συλλαμβάνεται στην περιοχή των Εξαρχείων  ο 16χρονος  Κ. Μπ.  Κατά τη σύλληψη  και μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ Ο Κ. Μπ. ξυλοκοπείται και βασανίζεται από τους άνδρες των Ματ  με αποτέλεσμα να φέρει βαρύτατους  τραυματισμούς .
Παρ’ ότι το γεγονός  δημοσιοποιείται άμεσα σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης  και μέσα αντιπληροφόρησης  την ίδια μέρα διαρρέουν ψευδείς  πληροφορίες που αφορούν τόσο την κατάσταση της  υγείας του 16χρονου όσο και τις συνθήκες περίθαλψής του στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο ΚΑΤ.
Σε μια προσπάθεια συγκάλυψης ενός εξαιρετικά σοβαρού γεγονότος σε μια ιδιαίτερα έκρυθμη συγκυρία,γίνεται άλλη μία φορά συντονισμένη προσπάθεια για την υποβάθμιση του περιστατικού αυτού.
Αδέσποτες πληροφορίες την ίδια μέρα λοιπόν μιλούν για τη σταθεροποίηση της κατάστασης του νεαρού,για διαφυγή του από τον κίνδυνο καθώς και για τήρηση του πρωτοκόλλου κράτησής του μέσα στο νοσοκομείο.
Η πραγματικότητα όμως απέχει κατά πολύ και είναι η εξής:
Ο Κ.Μπ. αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα, διασωληνομένος στην εντατική στο ΚΑΤ. Οι συγγενείς του δεν έχουν κανένα ελπιδοφόρο (μέχρι στιγμής) νέο για την πορεία της υγείας του και η ενημέρωση τους γενικά είναι εξαιρετικά ελλιπής. Ταυτόχρονα έγινε γνωστό μετά από καταγγελία του συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών του νοσοκομείου,πως η αστυνομία είχε μπάτσο ΜΕΣΑ στη μονάδα εντατικής θεραπείας πράγμα το οποίο προφανώς και απαγορεύεται. Οι γιατροί του φέρονται να αδυνατούν προς το παρόν λόγω της κατάστασής του να τον επαναφέρουν απ’την καταστολή στην οποία βρίσκεται μην ξέροντας πότε και αν θα συνέλθει από αυτήν. Τα τραύματα που φέρει είναι βαρύτατα,ο ίδιος υπέστη επιληπτικό επεισόδιο καθώς και απώλεια συνείδησης. Επίσης σήμερα υποβλήθηκε σε εγχείρηση και του τοποθετήθηκαν λάμες και στα δυο του πόδια.
Μην έχοντας καμία εμπιστοσύνη στους κρατικούς μηχανισμούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αυτοσυντήρησή τους με οποιονδήποτε τρόπο,κάνουμε έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι σε σχέση με τις συνθήκες σύλληψης και μεταγωγής του 16χρονου να επικοινωνήσει  στο againstpolicebrutality@espiv.net προκειμένου να διερευνηθεί το τι ακριβώς έχει συμβεί.
Είναι ζήτημα επιβίωσης των εξουσιαστών να διατηρήσουν την ψευδαίσθηση της κοινωνικής ομαλότητας με κάθε τρόπο.
Από την πλευρά μας οφείλουμε να μη δώσουμε σπιθαμή γης σε εκείνους που προσπαθούν να φιμώσουν και να τιμωρήσουν όποιον αντιστέκεται.
Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη αλλά και έμπρακτη και καλούμε σε συγκέντρωση στο ΚΑΤ αύριο Τετάρτη 20/9 (Προσυγκέντρωση στις  6 στο σταθμό του ηλεκτρικού ΚΑΤ)
*Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην 15χρονη που βρίσκεται αιχμάλωτη στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ από το Σάββατο 16/9 όπου και προσήχθη. Δύναμη.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ
Συνέλευση αλληλεγγύης στον Κ.Μπ.
**Επόμενη συνέλευση Παρασκευή 22/9 στις 19:00 στο Πολυτεχνείο κτήριο Γκίνη
Δημοσιεύτηκε στο: https://mpalothia.net/athina-deltio-antipliroforisis-schetika-me-tin-ypothesi-tou-16chronouk-b/

Σχόλια