Πως μια χούφτα κόσμος ξεφτίλισε κάποτε το κράτος



Picture Η χώρα και επισήμως μετατράπηκε σε αποικία. Το καταπιεσμένο κομμάτι του λαού δυσανασχετεί στην πλειοψηφία του αλλά δείχνει απρόθυμο και φοβισμένο να αντιδράσει
Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη περιγραφεί πως μια χούφτα άνθρωποι το 1985 ξεφτίλισαν το  οργανωμένο κράτος...επειδή κατέστειλε τα όνειρα τους....όποιος θέλει μπορεί 
Picture
Εμπόλεμη ζώνη.
Τους τραυματίες τους έπαιρνε ασθενοφόρο του διεθνούς ερυθρού σταυρού. Φαγητό, οι σταφίδες και οι σοκοφρέττες από απέναντι ψιλικατζίδικο, του αφήσαμε και λεφτά τότε αν δε με απατάει η μνήμη μου. Οι κάτοικοι των εφαπτόμενων πολυκατοικιών εξαφανισμένοι, είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Υπνος με ανοιχτά τα μάτια πάνω στο οδόφραγμα. (Αλήθεια για πρώτη φορά στη ζωή μου κοιμήθηκα με ανοιχτά τα μάτια και ξεκουράστηκα- μετά κοιμόμουνα για 2 μέρες).
Οι μπάτσοι στη γωνία Τρικούπη και Ναυαρίνου να τις τρώνε συνεχώς. Το οδόφραγμα έσπασε μία φορά όταν κάνανε ντου μεσα στη κλούβα, αλλά όπως ήλθε έφυγε με την όπισθεν λόγω ΤΑΡΑΤΣΑΣ. Τι υπήρχε σε εκείνη τη ταράτσα!!!! Όλα τα χημικά του κόσμου. Κι αυτή ήταν η δύναμή μας. Σερβίραμε τα καλύτερα κοκτέηλς. Σύντροφε Κάιν, σε εκτιμώ και ξέρω κι εσύ το ίδιο, αλλά μην υποτιμάς τη δύναμη πυρός μας. Το σκεφτόντουσαν για τα καλά αν θάπρεπε να μπούνε, και θα έπρεπε να βγάλουν όπλα για να μας τιθασεύσουν. Άλλωστε δεν είχαμε τίποτε άλλο στο μυαλό μας από το να βγούμε νικητές, (και για αρκετούς) ή πεθαμένοι αν θυμάσαι.
Οι φασίστες ξεμύτισαν ένα πρωινό (οι μπάτσοι είχαν κρυφτεί) και έφαγαν το ξύλο της αρκούδας όσοι δε πρόλαβαν να ξεφύγουν. Το θυμάσαι Βορίδη? Εσύ δυστυχώς έτρεχες γρήγορα και τη γλίτωσες.
Μετά ήρθε η αντιπροσωπεία της βουλής ως διαμεσολαβητές. Κύρκος, Γλέζος, Σταθόπουλος ως υπηρεσιακός υπουργός, και μερικοί άλλοι που δε τους θυμάμαι τώρα. Μας συνάντησαν να μιλήσουμε μέσα στα σκαλάκια της εισόδου. Μας ερώτησαν τι ζητάτε και τους απαντήσαμε το άλμα στο όνειρο. Μια συζήτηση που δεν καταλάβαιναν τι τους λέγαμε. Γιατί ο λόγος μας εκφερόταν με οίστρο. Τότε κατάλαβα ότι πρόκειται γι ανθρώπους μειωμένης αντιλήψεως. Επρόκειτο για τεράστια διαφορά πνευματικού επιπέδου. Είχαν βραχυκυκλώσει, τους χαλάγαμε το πολιτικό παιχνίδι τους, τις εκλογές, και η αλήθεια είναι ότι πολύ θα ήθελα σε μια συνέντευξη να ακούσω τις εντυπώσεις τους από εκείνη την ημέρα, κι αν καταλάβαν τίποτα. Τελικά φτάσαμε και στα αιτήματα:
1. να φύγουν οι μπάτσοι από τη πλατεία
2. να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες
3. να έλθει πορεία να μας παραλάβει και να αδειάσει η Αθήνα από αστυνομία
Από τον ασύρματο μάθαμε ότι τα αιτήματα έγιναν αποδεκτά, ότι οι σύντροφοι απελευθερώθηκαν με βούλευμα, και συνεννοηθήκαμε για τη πορεία της επομένης.
Ερχόταν η πορεία στη ακαδημίας και την ακούγαμε. Συνειδητοποίησα ότι δε θα πεθάνω τελικά, και φορτώσαμε μπας και μας τη φέρουν, και περιμέναμε την επιτροπή, που αποτελούνταν κι από ανθρώπους του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Βγήκαμε έξω και μας ρωτήσανε "που είναι οι άλλοι?" Μόλις καταλάβανε ότι είμαστε τόσο λίγοι βάλαμε τα γέλια. Με το πανώ μπροστά Ε=mxc2 και το σύνθημα "είμαστε τρελλοί κι ευτυχισμένοι", κατηφορίσαμε το στενό και μας αγκάλιασε μια πορεία 5000 ανθρώπων γέροι νέοι μανάδες σύντροφοι κι αλληλέγγυοι που φώναζαν το σύνθημα:"Μέσα στο Χημείο μια χούφτα αναρχικοί, ξεφτίλισαν το κράτος και τη καταστολή".
Επρόκειτο για μια μέθεξη που ερχόταν από τη δίνη των γεγονότων που σε ανέβαζε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Νομίζω ότι εκεί μέσα πραγματοποιήθηκε το ["αδύνατο", προκειμένου να μη βρεθούμε μπροστά στο "αδιανόητο"].
ΠΗΓΉ INDYMEDIA

Σχόλια