Η επιμέλεια του παιδιού να δωθεί στους συγγενείς του

 



Γλέζος για το παιδί της Ρούπα: Ντροπή σας


Ζηλέψαμε τον Ερντογάν;

Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;

Τα ερωτήματα αυτά έθεσε ο Μανώλης Γλέζος  ζητώντας από τις αρχές να παραδώσουν άμεσα το μικρό γιο της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στη γιαγιά και τη θεία του, όπως ζητούν οι γονείς του μικρού. 

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς  σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της κίνησής του «Ενεργοί Πολίτες» ανέφερε ότι «ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός  στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα».

Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε  ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία , όλους μας. Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη».

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρέμβαση στις 5 Γενάρη, το βράδυ, έξω από το σπίτι του Υπουργού Δικαιοσύνης Κοντονή στο Κολωνάκι από δεκάδες αναρχικούς, αντιεξουσιαστές και κομμουνιστές.

==========================================================================
==========================================================================

Κείμενο αλληλεγγύης φυλακισμένων αναρχικών στους απεργούς πείνας και δίψας

από Αα 06/01/2017 11:53 πμ. στο athens.indymedia.org


Σήμερα το πρωί δύο αναρχικές συντρόφισσες, η Κ.Α. και το μέλος του Ε.Α. Πόλα Ρούπα αιχμαλωτίζονται από τους μπάτσους.
Η συντρόφισσα Πόλα πέφτει στα χέρια τους έχοντας μαζί της και τον γιό της, τον οποίο χωρίζουν από τη μητέρα του και τον κρατούν στο τμήμα ανηλίκων.
Πίσω από τις τσιρίδες των κορακιών της Tv και τις δάφνες που προσδοκούν υφιστάμενοι και πολιτικοί προϊστάμενοι για την "νέα τους επιτυχία" κρύβεται η στυγνή ωμότητα του κρατικού μηχανισμού. Τόσο απέναντι στις συντρόφισσες που ξέρουμε καλά σε τι μεθόδους ψυχολογικής και σωματικής βίας υποβάλλονται αυτές τις ώρες, αλλά κυρίως απέναντι στο εξάχρονο παιδί που χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης.
Ας μην έχει κανείς αμφιβολία για το που μπορεί να φτάσει η εκδικητικότητα τους σ' αυτό τον πόλεμο. Μόνο εμπόδιο μπορεί να σταθεί η αλληλεγγύη. Αλληλεγγύη τόσο από πολιτικής πλευράς, όσο και από ανθρώπινης ενάντια στον ψυχικό βασανισμό ενός μικρού παιδιού που υποβάλλουν σε ανάκριση και του στερούν το οικείο του περιβάλλον.
Αριστερά και δεξιά καθίκια, που είστε προς το παρόν στη πολιτική διαχείριση της καπιταλιστικής μηχανής, ούτε να το σκέφτεστε να συνεχιστεί αυτή η αθλιότητα.
Τα περί ιδρύματος για το εξάχρονο παιδί θα μείνουν μόνο στα βρωμερά στόματα των εκβιαστών μπάτσων και ανακριτών.
Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της απεργίας πείνας και δίψας των αναρχικών Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη.
Να δωθεί τώρα το παιδί στους συγγενείς του.
Αλληλεγγύη με όσους/ες δεν σκύβουν το κεφάλι.
Πόλεμο στην εξουσία μέχρι την κοινωνική επανάσταση και την αναρχία.

Δημήτρης Πολίτης
Παναγιώτης Ασπιώτης
Γιάννης Μιχαηλίδης
Αντώνης Σταμπούλος
Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος
Τάσος Θεοφίλου
Γιώργος Καραγιαννίδης
Αλέξανδρος Μητρούσιας
Γρηγόρης Σαραφούδης
Αργύρης Ντάλιος
Φοίβος Χαρίσης
Νίκος Ρωμανός
Γρηγόρης Τσιρώνης
Μάριος Σεϊσίδης
Κώστας Σακκάς
Γιώργος Πετρακάκος
Σπύρος Χριστοδούλου




 

Η Δημοκρατία απαγάγει παιδιά. Να μην την αφήσουμε!

Για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη, γκρεμίζω ουρανούς, λυτρώνω μάνες και γιους.  Active Member
Στις 5 Ιανουαρίου ύστερα από υπερκινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνεται στον Άλιμο η Πόλα Ρούπα καθώς και η γυναίκα που τη φιλοξενούσε στο σπίτι της, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Πέρα από τις 2 γυναίκες η αστυνομία «εξουδετέρωσε» άλλον έναν κρατικό εχθρό, έχοντάς τον υπό κράτηση από χθες. Δεν πρόκειται φυσικά για άλλον από το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη. Το παιδί αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παίδων όπου φρουρείται απομονωμένο και χωρίς να δικαιούται επισκεπτήριο από συγγενείς πρώτου βαθμού.
Το τέρας που ονομάζεται κρατικός μηχανισμός δεν σταματά να μας υπενθυμίζει ούτε λεπτό ποια είναι η ουσία του. Στην προκειμένη, η απαγωγή 6χρονών παιδιών ως μέσο πίεσης των «εχθρών» γονιών τους. Ακόμη και οι εχθροπραξίες μεταξύ των μαφιών κρύβουν μεγαλύτερο πολιτισμό από ότι το κράτος και οι πρακτικές του. Το γεγονός ότι αυτά συμβαίνουν ενώ κυβερνά η «Αριστερά» δεν μας προξενεί την παραμικρή έκπληξη. Ούτε το πρώτο κρούσμα αυταρχικής βαρβαρότητας που συναντάμε επί ΣΥΡΙΖΑ είναι, ούτε χωρίζουμε τις κυβερνήσεις σε «αριστερές» και «δεξιές», ούτε βέβαια πιστέψαμε ποτέ ότι μια κυβέρνηση μπορεί να διαλύει τα κοινωνικά δικαιώματα στο οικονομικό πεδίο και να τα «προστατεύει» σε όλα τα υπόλοιπα.
Ως Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος των γονιών του 6χρονου και της Κ.Α. και απεργούς πείνας και δίψας από χθες, για απόδοση της επιμέλειας του παιδιού σε συγγενείς του. Το κοινωνικό και αντικαπιταλιστικό κίνημα δεν πρέπει να ανεχτεί την κτηνωδία του Κράτους και τις τρομοκρατικές πρακτικές του, αλλά να τσακίσει τον αυταρχισμό του σε οποιοδήποτε κοινωνικό πεδίο. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Παίδων, στις 15:00 μ.μ. όπου κρατείται το παιδί.
Άμεση απόδοση της επιμέλειας του παιδιού της Π.Ρ. και του Ν.Μ. στους συγγενείς του.


Σχόλια