Πανικός στα "εγγόνια" του Μαγγανά*

Πανικός κατέβαλε τους απογόνους των Χιτών, της ΠΑΟ,της ΠΟΕΤ, της ΕΕΣ, της ΕΣΠΟ, της
ΕΑΣΑΔ, της ΟΕΔΕ, της ΕΕΕ, της GFP, της γερμανικής μεραρχίας Brandenburg, της Ένωσις Φίλων Χίτλερ (ΕΦΧ), της Bund, της  ΟΕΚΚ, της  ΟΠΝΕ, της ΠΟΚ, της «Εθνικής Επιτροπής», του Παπαδόγκωνα, του Ράλλη, του Πάγκαλου και των υπολοίπων παιδιών της Βέρμαχτ.
Η πόλη του Άργους γέμισε ασφαλίτες και ΕΚΑΜήτες χωρίς λόγο, αφού όπως αποδείχτηκε ήταν μια πολύ όμορφη, ειρηνική αλλά γεμάτη παλμό εκδήλωση. Δύο συγκεντρώσεις με συνθήματα για τον Νοέμβρη του `73 και κατά του φασισμού στο κέντρο του Άργους, έδειξαν πως υπάρχουν ακόμα αντανακλαστικά στον κόσμο της Αργολίδας κατά του φασισμού και των παραφυάδων του.
Ο Αναρχικός χώρος ήταν ξανά παρών και οι Μαύρες και οι Μαυροκόκκινες κυμάτισαν ξανά στην πόλη του Άργους.
Μετά το τέλος της πορείας κατά την επιστροφή στην πλατεία Ηφαίστου, δύο κορδόνια εκαμητών επιχείρησαν να παγιδέψουν αναρχικούς και αντιεξουσιαστές χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Προφανώς ήθελαν να προβοκάρουν για να δημιουργηθούν επεισόδια. Η παρουσία όμως του κυρίου όγκου των διαδηλωτών ανέτρεψε τα σχέδια ανωμαλίας της αστυνομίας.
Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν αργότερα ήσυχα και χωρίς καμία ενόχληση. Ένα περιστατικό επιχείρησης εξακρίβωσης στοιχείων νεαρού διαδηλωτή, έπεσε στο κενό μετά από παρέμβαση μεγαλύτερης ηλικίας Αργείων.

Η παρουσία τόσων αστυνομικών, η άνευ λόγου φύλαξη του δημαρχείου δείχνουν τον φόβο και τον πανικό αυτών που τους κάλεσαν. Ειναι χαρακτηριστική η αντίδραση επιχειρηματία της πλ. Αγ. Πέτρου προς ΕΚΑΜήτη. "Από ποιούς μας φυλάτε ρε, από δικούς μας ανθρώπους; Δεν πάτε να πιάσετε κανένα έμπορο ναρκωτικών. Αντε ξεκουμπίδια..."

Σχόλια