Ρουβίκωνας: Ανακοίνωση για την στοχοποίηση του κατά την διάρκεια συζήτησης στη βουλή

Στις 21 Μαρτίου, η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της, ζητά από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να μας συλλάβει (ως καθ`ομολογίαν τρομοκράτες όπως τονίζουν), και συμπληρώνουν ότι “η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθώς να οργανώνεται ενόπλως το παρακράτος της άκρας αριστεράς και να δηλώνει την πρόθεσή του να υποκαταστήσει την έννομη τάξη.”
Στις 28 Μαρτίου, οι βουλευτές της ΝΔ, Δ.Κυριαζίδης και Μ.Βορίδης, με επερώτησή τους στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, αφού μας χρεώνουν ό,τι κίνηση έγινε τον τελευταίο καιρό, ρωτούν: “Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να συλληφθούν οι τρομοκράτες (του…Ρουβίκωνα), να διαλυθεί η εγκληματική οργάνωσή τους, και να λογοδοτήσουν για τις παράνομες πράξεις τους”.
Στις 8 Απριλίου, η ΝΔ με νέα της ανακοίνωση και με αφορμή την παρέμβασή μας στο Πρώτο Θέμα τονίζει “ότι τα είχαμε πει για αυτήν την ομάδα”.
Τελευταίο επεισόδιο, η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την ασφάλεια των πολιτών, όπου ο Κ.Μητσοτάκης, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανέφερε ότι ο Ρουβίκωνας αλωνίζει, αφού πρώτα επέβαλε στην κυβέρνηση την κατάργηση των ΔΕΛΤΑ! Και προσέθεσε ότι δεν έχουμε διαβεί απλά το Ρουβίκωνα της παραβατικότητας, αλλά επιτιθέμεθα ανενόχλητοι, φεύγουμε ανενόχλητοι, παρελάσαμε με όπλα στο κέντρο της πρωτεύουσας, και ότι από τη βαριοπούλα ως το καλάσνικοφ υπάρχει μικρή απόσταση. Φυσικά δεν παρέλειψε να διανθίσει το παραλήρημά του με τις “υπόγειες διασυνδέσεις μας με την κυβέρνηση αφού στοχοποιήσαμε και μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία δεν της είναι αρεστά”.
Για να σοβαρευτούμε. Θεωρούμε ότι σαν ομάδα, έχουμε δώσει επαρκείς απαντήσεις, και όσον αφορά τη διαδήλωση στις 5 Μαρτίου, και όσον αφορά την παρέμβαση στο Πρώτο Θέμα. Η ΝΔ πλειοδοτώντας για το ζήτημα της ασφάλειας, προσπαθεί με μια ακροδεξιά ρητορική να επαναφέρει στους κόλπους της τα απολωλότα πρόβατα των ψηφοφόρων της ΧΑ. Στην πολιτική τους αφήγηση στοχοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες, συλλογικότητες και αγωνιστικές παρεμβάσεις, φτιάχνοντας έναν φασιστικό χυλό, που προσπαθούν να τον ταϊσουν στα πιο αντιδραστικά κομμάτια της κοινωνίας. Ανέκαθεν, για το φυτώριο ακροδεξιών συμμοριών και τραμπούκων όπως είναι η ΝΔ, το ζήτημα της ασφάλειας και της τάξης ήταν ένα προνομιακό πεδίο συσπείρωσης για το δεξιό της μαντρί.
Το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε, στο γιο αυτού που δήλωσε απευθυνόμενος στους μπάτσους ότι “εσείς είστε το κράτος”, είναι το εξής:
Δεν αλωνίζει ο Ρουβίκωνας σε αυτή τη χώρα. Αλωνίζει η Τρόικα και τα μνημόνια. Αλωνίζει το πολιτικό προσωπικό όλων των κομμάτων (της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα) που έχουν ρημάξει, καταστείλει και φτωχοποιήσει τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, τους μετανάστες, τους αγωνιζόμενους και όποιον σηκώνει κεφάλι στις άθλιες πολιτικές τους, που υπηρετούν το κεφάλαιο και εκμεταλλεύονται τους από τα κάτω. Αλωνίζει η συμμορία των δικαστών με τις διώξεις αγωνιστών και τους πλειστηριασμούς σπιτιών φτωχών ανθρώπων, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοκαρχαρίες του μεγάλου κεφαλαίου. Αλωνίζουν οι δεσμοφύλακες με βασανισμούς φυλακισμένων στις φυλακές και στα κέντρα κράτησης μεταναστών. Αλωνίζουν οι μπάτσοι και οι ναζί, που από κοινού επιτίθονταν σε αντιφασίστες στον Πειραιά. Αλωνίζουν οι επιχειρηματίες και οι μεγαλοδημοσιογράφοι με τις offsore εταιρείες. Αλωνίζουν οι πολυεθνικές όπως η Siemens και οι δωρολήπτες τους. Αλωνίζει εν τέλει, όλο αυτό το πολιτικό-αστυνομικό-δικαστικό-δημοσιογραφικό σύμπλεγμα, που κυβερνά και ρημάζει τις ζωές μας διαχρονικά. Και στο μέτρο που μας αναλογεί, και με τις μικρές μας δυνάμεις, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην τους αφήσουμε σε ησυχία.
Υ.Γ. Το ΤΑΙΠΕΔ, Δέλτα το φυλάγανε.
Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας
Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org

Σχόλια