ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ: Οι αλληλέγγυοι τελικά αποδείχθηκαν αναρχικοί. [Και ποιοι περίμενες να ήταν; Οι φασίστες;]


Μέσα στην εντυπωσιακής μαεστρίας επιχείρηση λάσπης της ακροδεξιάς και των συστημικών ΜΜΕ, που επιχειρούν να μετατρέψουν το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από “νομπελίστες ειρήνης” σε «τέρατα που τρώνε σκυλιά”, κάπου διάβασα ότι “προσήχθησαν αλληλέγγυοι οι οποίοι, όπως τελικά αποδείχθηκε, ήταν ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ”. [πχ εδώ]
Και διπλώνω από τα γέλια.
Αλλά μιλάμε για ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.
Συγνώμη, παιδιά, που θα σας χαλάσω τη σούπα του φόβου, αλλά αυτοί που ξεκίνησαν, έστησαν και έτρεξαν τον τελευταίο ένα χρόνο ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του μαζικού κύματος αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ.
Αυτό το είδα ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ και το έζησα από κοντά έως σήμερα – και γι’ αυτό το καταθέτω δημόσια και επώνυμα:
ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ήταν στην πλειονότητά τους εκείνοι που πρώτοι πήγαν νερό και φάρμακα στους Αφγανούς, το περασμένο καλοκαίρι στο Πεδίον του Άρεως. Ήταν η Αυτοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες και Μετανάστες, που από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου υποστήριζε καθημερινά με τρία γεύματα, γιατρούς, καθαριότητες, ρουχισμό, ψυχοπαιδαγωγούς κα. τους πρόσφυγες εκεί – κι αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη οργανωμένη κινητοποίηση αλληλεγγύης που έγινε στη χώρα, οι πρώτοι που έσπευσαν στο ξεκίνημα της μεγάλης ροής και ενεργοποίησαν τα ανακλαστικά της κοινωνίας. Το θυμόμαστε όλοι το καλοκαίρι του ’15 στην Τσαμαδού, στα Εξάρχεια.
ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ είναι εκείνοι που κατέλαβαν τον Οκτώβριο το κτίριο στη Νοταρά και μέχρι τώρα έχουν φιλοξενήσει σε άριστες συνθήκες πάνω από 5000 πρόσφυγες από ευάλωτες ομάδες, ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά. Είναι η Αντιεξουσιαστική Κίνηση που το ξεκίνησε και μέχρι σήμερα συμμετέχουν εκατοντάδες αλληλέγγυοι από πολλές ιδεολογικές αφετηρίες – και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα με υποδειγματικό τρόπο και χωρίς τις πλάτες κανενός.
ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ είναι εκείνοι που έκαναν επί μήνες διασώσεις στη Σκάλα Συκαμιάς, ο “ΠΛΑΤΑΝΟΣ”. Ναι, ναι, αυτοί οι “άγγελοι» που έβγαζαν τα μωρά από τις βάρκες με κρύα και με βροχές και τους χειροκροτούσαμε κλαίγοντας όλοι, αυτοί που τους έδιναν ζεστά ρούχα, τσάι, φαγητό, ιατρική περίθαλψη και τους έκαναν να σταθούν στα πόδια τους μετά την καρμανιόλα του Αιγαίου.
ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ είναι και κάθε μέρα στην πλατεία Βικτωρίας και στον Πειραιά στηρίζουν τους εκεί πρόσφυγες, μαζί με το υπόλοιπο κίνημα Αλληλεγγύης.
Και ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ειναι αυτοί που έχουν δημιουργήσει πέντε δομές φιλοξενίας με περισσότερα από 1000 άτομα σε διάφορα σημεία της Αθήνας.
Μας αρέσει – δεν μας αρέσει, συμφωνούμε – δεν συμφωνούμε με την Αναρχία, αυτή είναι Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, αυτό που θα γράψουν τα βιβλία στο μέλλον.
Οι Αναρχικοί ήταν οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη, οι πρώτοι που έκαναν μαζικά καλέσματα για συγκέντρωση ειδών – και αυτοί είναι που το υποστηρίζουν μέχρι σήμερα, δουλεύοντας ασταμάτητα και με απόλυτη ανιδιοτέλεια στο πεδίο.
Και δεν γίνεται ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ τη μια μέρα να είναι “άγιοι” και την άλλη μέρα να μεταμορφώνονται σε “τέρατα”, ανάλογα με το τί συμφέρει τα ΜΜΕ και τους ακροδεξιούς.
Όχι άλλο σανό, μπουκώσαμε.

Σχόλια