Με τρομάζει η Δημοκρατία σας




ΠΟΛΛΕΣ φορές πιάνω τον εαυτό μου να αναλογίζεται τι έχει κάνει και γιατί θα πρέπει να αισθάνεται ένοχος για την κρίση, για τα μνημόνια, για τους έξτρα φόρους λες και οι παλιότεροι δεν ήταν αρκετοί και γιατί θα πρέπει να χαμογελάω αισιόδοξα τώρα που οι ΣΥΡΙΖΕοι παλινορθούν το κράτος και τον ελληνικό καπιταλισμό, αυξάνοντας μάλιστα το χρέος στο 187% του ΑΕΠ ή και παραπάνω.
ΤΟΣΗ ελευθερία πια να εκφραστούμε που τρώνε ξύλο και τα μπατζάκια μας. Πουναι εκείνες οι καλές εποχές που δεν πλήρωνε κανείς με προτροπή και των ΣΥΡΙΖΕων και δεν τολμούσε η φαρσοκωμωδία Βενιζέλου-Σαμαρά να αντιδράσει. Πάνε κι αυτές, χάθηκαν μαζί με την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, πιο ανθρώπινο και πιο δίκαιο. Βούλιαξε μαζί με τις ψυχές των προσφύγων στα βρώμικα νερά του Αιγαίου ή βρήκε τον φράχτη του Έβρου να ανυψώνεται ακόμα πιο απειλητικός σε κάθε προσπάθεια ανατροπής του συστήματος.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ με σπασμένα κουπιά, αποχαιρετάμε τους καπεταν

αίους του Γ` αντάρτικου που δεν ξεκίνησε ποτέ αλλά διατυπώθηκε έντονα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Δεν χρειάζεται να βγει κανείς στο βουνό, στο φέις μπουκ πέφτουν ιδεολογίες και κτίζονται άκριτες συνειδήσεις. Εδώ ο θυμός μου δεν βλάπτει κανένα, ισα ισα, όταν χρειαστεί θα με κατατάξει το σύστημα εκεί που αυτό θα επιλέξει γνωρίζοντας τις απόψεις και τις ιδεολογικές διαστροφές μου.
ΚΑΙ ΝΑ σωτήρια όπως πάντα προβάλει μπρος μου η δημοκρατίας σας. Δεν την γέννησα εγώ, δεν την έθρεψα εγώ, αλλά υποτάχτηκα σ αυτήν, όπως ο Τσίπρας που ορκίστηκε με δάκρυα να υπερασπιστεί το σύνταγμα αντί να το ανατρέψει και να χτίσει μαζί με τους συνοδοιπόρους του τα δικά τους όνειρα κι όχι αυτά τα εκείνων που κλήθηκε να ανατρέψει. Ωραία λοιπόν έχουμε δημοκρατία, με τρομονόμους, με φράχτες, με αβάσταχτους φόρους, με εκποιήσεις σπιτιών, με διακοπές ρευματος και νερού, με πανάκριβη παιδεία, με ανύπαρκτη περίθαλψη, με θεοκρατία, με διαρκώς αυξανόμενο ταξικό διαχωρισμό, με.. με…
ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ η δημοκρατία σας περισσότερο απ ότι τρομάζουν εσάς οι μπόμπες που σκάνε στον κάθε ΣΕΒ σας. (Του Άκη Ντάνου)

Σχόλια