ΟΧΙ στους ολιγάρχες, ΟΧΙ στους εξουσιαστές

Μπορεί το δημοψήφισμα να αποτελεί υπό προϋποθέσεις κομμάτι της άμεσης δημοκρατίας, όμως όταν εφαρμόζεται από εξουσιαστές δεν μπορεί παρά να αποτελεί “λαδάκι” να μην τρίζουν οι αλυσίδες των σκλάβων.
Δεν αγωνιζόμαστε για πιο όμορφα δεσμά, αλλά να απαλλαγούμε οριστικά απ αυτά. Ο δικός μας αγώνας απέχει απ τον αγώνα του κάθε κόμματος αφού είναι αντιεραρχικός και αντιεξουσιαστικός, επομένως δεν υπάρχει συναίνεση με καμιά κυβέρνηση δεξιών ή αριστερών αφεντικών. Ο μόνος που μπορεί να διαχειριστεί τις ανάγκες του είναι ο ίδιος ο εκμεταλλευόμενος. Η παραγωγή κέρδους και υπεραξίας είναι μακρυά από εμάς. Το ίδιο και οι μονάδες μέτρησής τους, οπότε δεν μπαίνουμε καν στο δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή.
Η αυτοοργάνωση και η αυτοδιαχείριση αποτελούν απάντηση στον κόσμο της εξουσίας αριστερής ή δεξιάς. Η ουτοπία της αναρχίας μπορεί να μετουσιωθεί σε πράξη μόνο μέσα από διαρκή κοινωνική πάλη.
Δεν υπάρχει για μας το δίλημμα “το μη χείρον βέλτιστο” παρά μόνο το “Αναρχία ή Σκλαβιά” και εμείς επιλέξαμε να σηκώσουμε κεφάλι.

                                                       Ζήτω η Αναρχία

                          "Ελευθεριακός χώρος Άργους, Δημήτρης Μάτσαλης"

Σχόλια