Λιβελογραφήματα μπανιστιρτζήδων με αποδέκτες ανοήτους


του Άκη Ντάνου
ΤΟ να συμφωνεί κανείς με την πρακτική, που ακολούθησε ο Ν. Ρωμανός κι οι σύντροφοί του προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά τον αγώνα του και το αντάρτικο πόλεων ή να διαφωνεί με αυτήν, είναι θέμα πολιτικής επιλογής. Το ίδιο ισχύει με το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τους στόχους του και την πολιτική σκέψη που τους περιβάλει. Κανείς όμως δεν μπορεί να υποστηρίξει πως είναι προς συμφέρον όλων μας να παραβιάζονται προς το χειρότερο οι κανόνες, οι νόμοι που έχει θεσπίσει η πολιτεία μας’ αν πραγματικά η αστική δημοκρατία, η δημοκρατία του κοινοβουλίου και των πλασματικών πλειοψηφιών δεν τιμωρεί αλλά συνετίζει.
Ο ΡΩΜΑΝΟΣ δεν ζήτησε χάρη, δεν θα καταδεχόταν να ζητήσει να του κάνουν ένα χατίρι, διεκδίκησε ένα κεκτημένο δικαίωμα με αγώνες, την μόρφωσή του. Διεκδίκησε! Ξεχασμένη λέξη απ το λεξιλόγιο πολλών που δέχτηκαν να τους ταπεινώσουν οι ίδιοι οι πολιτικοί και τα κόμματα που τους ξεφτίλισαν, που τους έριξαν στην χλεύη σ όλη την Ευρώπη. Που αφού τους έγδυσαν τους έπεισαν πως είναι εδώ ο παράδεισος γι αυτό κυκλοφορούν ξεβράκωτοι. Κι όταν ένα παιδί τους έφτυσε τον κόσμο τους κατάμουτρα θέλησαν να το διασύρουν κι αυτό και την οικογένειά του.
ΣΕΞΟΜΑΝΕΙΣ ματάκηδες που με δημοσιεύματα αποκάλυπταν πως είναι γόνος πλουσίας οικογένειας ή πως η μητέρα του είναι Πανεπιστημιακός! Ε, και τι έγινε; Ο Ρωμανός μπορεί να υπήρξε προδότης της τάξης του (της αστικής τάξης) κι αυτούς τι τους νοιάζει; Για έναν δικαιότερο κόσμο αγωνίζεται, ούτε διέσυρε την κόρη τους με τα λεφτά του ούτε επέλεξε να παίξει τα λεφτά και τους μισθούς του κοσμάκι στο χρηματιστήριο. Αν απ την άλλη ο πλούτος είναι έγκλημα και προϊόν συσσώρευσης υπεραξίας και γαιοπροσόδου, τότε γιατί τον αντιμάχονται αφού συμφωνούν μαζί του;
Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ που εκφράζουν τέτοιου είδους δημοσιεύματα είναι πράγματι στοχευμένος. Είναι προϊόν όλων εκείνων που προσπαθούν να συκοφαντήσουν κάθε άνθρωπο που –σωστά ή λάθος μικρή σημασία έχει- αντιδρά στα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας προκειμένου να καλύψουν την δική τους αδράνεια. Ανακαλύπτουν καταστροφές που δεν τόλμησαν ούτε τα κανάλια να κατασκευάσουν. Βασίζονται στο δόγμα «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» και τρέχουν να συνδεθούν με οποιοδήποτε περίττωμα του γερμανικού φασισμού στην χώρα μας σχηματίζοντας μια βάρβαρη αγέλη που οραματίζεται καλλιμάρμαρα ποιμνιοστάσια όπου θα διαμαρτύρεται βελάζοντας.

Σχόλια